ΑρχικήΥβριδικά Συστήματα
« Προηγούμενο   

Αυτόνομα Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα

550Wp-950Wp: Υβριδικά ενεργειακά συστήματα για κατοικίες

Φωτοβολταϊκά συστήματα σε συνδυασμό με μικρή ανεμογεννήτρια για περιοχές με καλό αιολικό δυναμικό.

Υβριδικά συστήματα

Τα υβριδικά Φωτοβολταϊκά συστήματα Compa Solar σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν αξιόπιστη & καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για χρήση σε οικισμούς, απομονωμένες κατοικίες καθώς και για επαγγελματική χρήση. Λειτουργούν τελείως αυτόνομα και παράγουν ρεύμα από τον ήλιο και τον άνεμο όλες τις εποχές του έτους. Συνεργάζονται αυτόματα με άλλες πηγές ενέργειας όπως γεννήτριες ή το δίκτυο της ΔΕΗ. Τα υβριδικά συστήματα μετατρέπουν το χώρο σας σε μία μικρή μονάδα παραγωγής ρεύματος. Τροφοδοτούν με ρεύμα 12-24VDC & 220VAC σταθερά όλες τις ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές σας συσκευές χωρίς επιπλέον αλλαγές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Εγγύηση

 • 25 χρόνια εγγύηση για τα φωτοβολταϊκά
 • 2 χρόνια εγγύηση για την ανεμογεννήτρια
 • 2 χρόνια γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας για όλα τα συστήματα Compa Solar.
 • Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μας τροφοδοτούν από το 1998 αμέτρητες εφαρμογές σε όλη την Ελλάδα.

Αναβάθμιση

Σε όλα τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορεί να προστεθούν επιπλέον φωτοβολταϊκοί συλλέκτες ή ανεμογεννήτριες για αύξηση της παραγωγής ενέργειας.

Συντήρηση

Δεν απαιτείται καθόλου συντήρηση στα φωτοβολταϊκά συστήματα Compa Solar.

Η ανεμογεννήτρια ακολουθεί το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή.

 

Model C2 SW C4 SW C6 SW
Φωτοβολταϊκοί συλλέκτες 160Wp 330Wp 500Wp
Ανεμογεννήτρια 400Wp 400Wp 400Wp
Inverter sinewave 1,2kW max1,8kW 1,2kW max1,8kW 1,2kW max1,8kW
Συσσωρευτής Solar PzS< (2V< στοιχεία) 12V<-400Ah 24V-320Ah 24V-320Ah
Μέση μηνιαία παραγωγή φωτοβολταϊκών ~20kWh ~40kWh ~60kWh
Μηνιαία παραγωγή Α/Γ ~40kWh ~40kWh ~40kWh
Διάμετρος πτερυγίων 1,15m 1,15m 1,15m
Επιφάνεια Φ/Β συλλέκτη 1,2m2 2,4m2 3,6m2

 

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα Compa Solar περιλαμβάνουν

 •  Φωτοβολταϊκά Solar World κρυσταλλικού πυριτίου τεχνολογίας POWERMAX TOPS με 20% μεγαλύτερη ημερήσια ενεργειακή απολαβή και με 25 χρόνια εγγύηση απόδοσης.
 • Βάση στήριξης φωτοβολταϊκών από αλουμίνιο με δυνατότητα αλλαγής της γωνίας ανάλογα με την εποχή. Από το μοντέλο C4 υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης περιστρεφόμενης βάσης στήριξης (tracker) για αύξηση της απόδοσης έως και 60% τους καλοκαιρινούς μήνες.
 • Ανεμογεννήτρια Air-X 400W αυτόματης λειτουργίας με ενσωματωμένο ρυθμιστή φόρτισης.
 • Πίνακα ελέγχου της ανεμογεννήτριας. Περιλαμβάνει διακόπτη φρένου, θερμική ασφάλεια, αμπερόμετρο DC.
 • Ρυθμιστή φόρτισης μπαταριών με μεγάλη οθόνη ενδείξεων LCD και με αυτόματη νυχτερινή λειτουργία φωτισμού.
 • Μετατροπέα (Sinewave Inverter) 12,24VDC-230VAC καθαρής ημιτονικής κυματομορφής εξόδου, υψηλής απόδοσης με αυτόματη προστασία βραχυκυκλώματος, υπερθέρμανσης, υπερφόρτωσης και βαθιάς εκφόρτισης του συσσωρευτή με alarm. Κατόπιν επιλογής μπορεί να τοποθετηθεί inverter-charger σε όλα τα φωτοβολταϊκά συστήματα.
 • Συσσωρευτή Pb Solar PzS ή Solar OPzS (GR) 2V Στοιχεία βιομηχανικού σωληνωτού τύπου, βαθιάς εκφόρτισης υψηλού βαθμού απόδοσης με 3 χρόνια εγγύηση και με περισσότερα από 10 χρόνια ζωής.
 • Όλα τα υλικά εγκατάστασης για την τοποθέτηση του συστήματος (καλώδια RNF, ακροδέκτες, βίδες, κανάλια κ.α.)
 • Πίνακα ελέγχου με ασφάλειες και διακόπτες για την ασφάλιση των συσκευών και με δυνατότητα μεταγωγής από Φ/Β σε γεννήτρια ή ΔΕΗ.
 • Εγχειρίδια χρήσης & εγκατάστασης στα Ελληνικά.
 • Άμεση τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία μας και του δικτύου συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα.
 • Δώρο οι ηλεκτρονικοί λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
 • Εγκατάσταση. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα Compa Solar είναι συναρμολογημένα και η εγκατάσταση τους είναι απλή και γρήγορη. Μπορούν να τοποθετηθούν από ειδικούς τεχνικούς ή από το τεχνικό τμήμα της εταιρίας μας σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές των συστημάτων επικοινωνήστε μαζί μας ή στείλτε e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Υβριδικά συστήματα Υβριδικά συστήματα Υβριδικά συστήματα

Τα φωτοβολταϊκά έχουν πρόβλημα από καιρικές συνθήκες (Βροχή, χιόνι, χαλάζι);
Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες είναι κατασκευασμένοι με υψηλές προδιαγραφές έτσι ώστε να αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Φυσικά πρέπει η επιφάνεια τους να είναι καθαρή από χιόνι για την μέγιστη απόδοση. Έχουν μεγάλη αντοχή στο χαλάζι, μεγαλύτερη από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Είναι σημαντικό να τηρηθούν ορισμένες προδιαγραφές των κατασκευαστών στην τοποθέτηση τους.

Τα φωτοβολταϊκά είναι ασφαλή για την υγεία μας;
Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες πυριτίου είναι κατασκευασμένοι από τα πιο καθαρά και πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά (πυρίτιο, γυαλί, αλουμίνιο, ασήμι). Παράγουν την πιο καθαρή μορφή ενέργειας χωρίς υποπροϊόντα, χωρίς καύσιμα και χωρίς ηχορύπανση. Δεν εκπέμπουν ακτινοβολία βλαβερή για την ανθρώπινη υγεία.

Η ανεμογεννήτρια παράγει θόρυβο;
Το μοτέρ της ανεμογεννήτριας δεν παράγει θόρυβο. Ωστόσο η περιστροφή των πτερυγίων σε επαφή με δυνατό άνεμο παράγει ελαφρό θόρυβο σύμφωνα με την καμπύλη θορύβου του κατασκευαστή.

Πόσος χώρος απαιτείται για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος;
Ανάλογα με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί κυμαίνεται και η έκταση που απαιτείται. Με τη χρήση υψηλής απόδοσης κρυσταλλικών φωτοβολταϊκών απαιτούνται περίπου 8 τ.μ. επιφάνειας για κάθε kWp εγκατεστημένης ισχύος σε κεκλιμένη επιφάνεια. Δηλαδή φωτοβολταϊκό σύστημα σε κατοικία ισχύος 1kWp θα χρειαστεί 8 τ.μ. ταράτσας ή στέγης για τα φωτοβολταϊκά. Άλλες τεχνολογίες όπως thin film απαιτούν περίπου την διπλάσια επιφάνεια.

Η περιοχή μου είναι απομακρυσμένη και φοβάμαι για κλοπή του φωτοβολταϊκού συστήματος.
Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες συνήθως είναι ψηλά (στέγη) και βιδωμένοι σε ειδικές βάσεις. Απαιτούνται ειδικά εργαλεία για να αφαιρεθούν. Επίσης υπάρχουν επιπλέον ειδικές κατασκευές που περιορίζουν στο ελάχιστο τη περίπτωση κλοπής.

Τι διάρκεια ζωής έχει το φωτοβολταϊκό σύστημα;
Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες έχουν εγγύηση απόδοσης 25 χρόνια. Μετά τον χρόνο εγγύησης τους παράγουν ενέργεια με μικρότερη απόδοση. Οι μετατροπείς (inverters) έχουν εγγύηση 5 χρόνια και εγγυημένη λειτουργία 10 ετών. Στα αυτόνομα συστήματα οι συσσωρευτές διαρκούν ανάλογα με τον τύπο τους και την χρήση. Με σωστό σχεδιασμό του συστήματος η μπαταρία θα πρέπει να αντικατασταθεί μετά από 8-10 χρόνια λειτουργίας.

Πόση ισχύ μπορεί να τροφοδοτήσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα;
Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Από μικρούς φωτοβολταϊκούς συλλέκτες που τροφοδοτούν τα μικρά κομπιουτεράκια μέχρι βιομηχανικές εφαρμογές ισχύος MWp που τροφοδοτούν ολόκληρες πόλεις.Ωστόσο στις αυτόνομες εφαρμογές αποφεύγονται ενεργοβόρες συσκευές όπως ηλεκτρική κουζίνα ή ηλεκτρικός θερμοσίφωνας διότι ανεβαίνει πολύ το κόστος κατασκευής. Υπάρχουν βέβαια λύσεις με φυσικό αέριο, υγραέριο αλλά και ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (γεννήτρια) που μπορούν να τροφοδοτήσουν με μικρό κόστος αγοράς αλλά και λειτουργίας όλες τις ενεργοβόρες συσκευές.

Απαιτούνται αλλαγές στην κατοικία αν εγκαταστήσω φωτοβολταϊκό σύστημα;
Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση της κατοικίας παραμένει όπως και πριν. Τοποθετούνται τα φωτοβολταϊκά στην σκεπή (ταράτσα, κεραμίδι, λαμαρίνα κ.α.) ή στο έδαφος. Οι μπαταρίες τοποθετούνται συνήθως σε κάποια αποθήκη, υπόγειο ή πατάρι μαζί με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό (ρυθμιστής φόρτισης, μετατροπέα, ασφάλειες κ.α.)

Τι συμβαίνει το χειμώνα που δεν έχει καλή ηλιοφάνεια;
Τα φωτοβολταϊκά παράγουν ρεύμα και το χειμώνα όμως με μικρότερες αποδόσεις. Αν το φωτοβολταϊκό σύστημα σχεδιαστεί για χειμερινούς μήνες θα λειτουργεί σωστά, με περίσσεια όμως ενέργεια το καλοκαίρι. Η ανεμογεννήτρια λειτουργεί βοηθητικά ημέρα νύχτα με μεγαλύτερη παραγωγή σε κακές καιρικές συνθήκες (ανάλογα με την περιοχή). Φυσικά μπορεί το σύστημα να συνδυαστεί με εφεδρική γεννήτρια (Η/Ζ). Ο συσσωρευτής του συστήματος συνήθως σχεδιάζεται για 3 ημέρες αυτονομία και έτσι καλύπτονται μικρά διαστήματα πολύ χαμηλής ηλιοφάνειας.

Δημιουργούνται προβλήματα στην λειτουργία των συσκευών με τη χρήση φωτοβολταϊκών;
Σε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα με τη χρήση του κατάλληλου μετατροπέα δεν υπάρχουν φαινόμενα υπότασης ή υπέρτασης και οι συσκευές λειτουργούν καλύτερα από το δίκτυο της ΔΕΗ με τα γνωστά της προβλήματα. Η έξοδος του μετατροπέα είναι σταθεροποιημένη χωρίς αρμονικές μολύνσεις ή διακυμάνσεις στη συχνότητα του ρεύματος.

Πώς θα υπολογίσω την ισχύ που χρειάζομαι για την εξοχική μου κατοικία

Ο υπολογισμός του αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος γίνεται με βάση τις ανάγκες της κάθε κατοικίας. Υπολογίζονται όλες οι ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές, ο τρόπος χρήσης τους και η εποχή χρήσης της κατοικίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις λαμβάνουμε υπόψη επιπλέον βοηθητικές πηγές ρεύματος όπως ανεμογεννήτριες ή ηλεκτροπαράγωγα ζεύγη. 

Ποιο είναι το ενδεικτικό κόστος του φωτοβολταϊκού συστήματος;
Για κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα πραγματοποιείται αναλυτική μελέτη και σχεδιασμός ανάλογα με την εφαρμογή. Επικοινωνήστε μαζί μας να υπολογίσουμε το κατάλληλο φωτοβολταϊκό σύστημα για την περίπτωση σας.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 12:20
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αυτόνομα φωτοβολταϊκά Solar kit