Ολυμπιακή Φωτοβολταϊκή - Αρχική Σελίδα
compasolar
Ολυμπιακή Φωτοβολταϊκή

Σύντομη τεχνική περιγραφή έργου

Φωτοβολταϊκοί συλλέκτες

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός «Ολυμπιακή Φωτοβολταϊκή» αποτελείται από 570 φωτοβολταϊκούς συλλέκτες υψηλής απόδοσης μονοκρυσταλλικού πυριτίου SolarWorld SW 175 m συνολικής ισχύος 99,75 kWp.

Οι 560 συλλέκτες τοποθετήθηκαν σε 56 περιστρεφόμενα συστήματα στήριξης ( trackers ) σε ομάδες ( strings ) των 10 συλλεκτών. Οι υπόλοιποι 10 συλλέκτες είναι τοποθετημένοι σε σταθερή μεταλλική κατασκευή για την σύγκριση των αποδόσεων ειδικά για τον συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σταθμό.

Compa String Tracker 2

Το tracker σχεδιάστηκε από την Compa Solar και τους συνεργάτες της και κατασκευάζεται στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στην Θεσσαλονίκη. Τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία την άνοιξη του 2006 και σε μαζική παραγωγή το 2008 για τις ανάγκες φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιοχή.

Κεντρικοί Μετατροπείς Ισχύος central Inverters Fronius IG400

Τοποθετήθηκαν 3 μετατροπείς Fronius IG 400 με ισχύ 35 kW ο καθένας. Αποτελούνται από 36 ανεξάρτητα κυκλώματα inverter σε rack. Συνδέονται σε δίκτυο Ethernet που περιλαμβάνει τις μετρητικές διατάξεις, μετεωρολογικό σταθμό, αισθητήρες, καταγραφικό ( datalogger ), και string control . Τα δεδομένα όλων των trackers συγκρίνονται μεταξύ τους διαρκώς και με βάση τις μετρήσεις των αισθητήρων ηλιακής ακτινοβολίας το λογισμικό ενημερώνει για την σωστή λειτουργία όλου του φωτοβολταϊκού σταθμού. Σε περίπτωση σφάλματος ενημερώνει ακριβώς σε ποιο tracker αναφέρεται.

Συστήματα Ασφαλείας

Ο Φ/Β σταθμός διαθέτει υψηλής τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνουν:
  • Σύστημα συναγερμού στο κτίριο, στην περίφραξη και στον εξωτερικό χώρο.
  • Σύστημα συναγερμού σε κάθε tracker (ανιχνεύει την απώλεια ακόμα και ενός συλλέκτη)
  • Σύστημα πυρανίχνευσης του κτιρίου
  • Σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής με κάμερες
  • Ασύρματο δίκτυο LAN για την παρακολούθηση του σταθμού από τα γραφεία της εταιρίας.

 

Συνολική Παραγωγή Ενέργειας
Συνολική Μείωση CO2

Έναρξη: 27/6/2008

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ 2009